Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΙΚΙΟ ΟΡΟΣ (Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ)



ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΙΚΙΟ ΟΡΟΣ (Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ) 


Εδώ και δώδεκα συνεχείς ημέρες (από τις 22 Οκτωβρίου) μαίνεται η φωτιά στο Παπίκιο όρος !



Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η φωτιά στο Παπίκιο όρος του νομού Ροδόπης, με τις φλόγες να έχουν φτάσει προς βορά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και δυτικά προς τα πευκοδάση του δήμου Ιάσμου !


Η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού να σβήσει τάχιστα τη φωτιά με την χρήση των αναγκαίων εναέριων μέσων, προτού αυτή επεκταθεί, χαρακτηρίζεται ως εγκληματική και μπορεί να εξηγηθεί μόνο μέσα από το πρίσμα της εξυπηρέτησης σκοπιμότητας. 


Η πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη επί δώδεκα συνεχείς ημέρες, ξεκίνησε από μια ανατολική κορυφή του βουνού, αλλά γρήγορα εμφανίστηκαν κι αρκετές άλλες εστίες σε διαφορετικά σημεία. 


Το παραπάνω σε συνδυασμό με τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, δηλαδή την μέτρια θερμοκρασία και την σχετική άπνοια, οδηγούν στην υπόθεση εμπρησμού.


(Τυχαίο ;) Η φωτιά ξέσπασε μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου με τις ιδιωτικές συμβάσεις των ελικοπτέρων να έχουν λήξει, όπως δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Α.Μ.Θ. Κων. Κούκουρας. Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα  είναι τα μόνα που θα μπορούσαν να επέμβουν αποτελεσματικά στις χαράδρες και τις ρεματιές, μιας και η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στα σημεία εκείνα, είναι εξαιρετικά δύσκολη.


Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Κούκουρα στο ΕΝΑ CHANNEL GREECE, ότι δεν απειλείται δασική έκταση, διότι καίγεται μόνο ο χλοοτάπητας και ότι για την κατάσβεση χρειάζεται υπομονή. Επίσης είναι περίεργο που δεν έγινε καμία αναφορά για την πιθανή αιτία της φωτιάς.

πηγή 



Είναι ολοφάνερο ότι οι κορυφογραμμή της οροσειράς της Ροδόπης είναι πόλος έλξης για τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, που αναζητούν τις προσφορότερες περιοχές για να αδειοδοτηθούν μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, για να στήσουν Αιολικά Πάρκα, εκμεταλλευόμενες τον άνεμο και πουλώντας το παραγόμενο ρεύμα με το αζημίωτο, είτε στο κράτος είτε σε ιδιώτες, χωρίς να έχουν οι πολίτες κάποιο όφελος από όλο αυτό.


Πλήθος σχετικών συμβάσεων έχουν αναρτηθεί στην "διαύγεια" τα τελευταία χρόνια, που αφορούν όλο τον νομό Ροδόπης και ιδιαίτερα τις δημοτικές ενότητες Κέχρου, Φιλύρας, Αρριανών, Ιάσμου, Μαρωνείας και Σαπών.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



Για όλους τους υπευθύνους της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, είτε  επιτρέπουν είτε συμμετέχουν στο να γίνεται η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, υπέρ μιας ομάδας ανωνύμων εταιρειών που ανήκουν σε έλληνες και ξένους ολιγάρχες, υπάρχει τεράστια ευθύνη !


Να μην ξεχάσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον της Siemens για να στήσει ανεμογεννήτριες στην θέση Πλατοράχη - Θυμαριά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. πηγή 


Κατά τα άλλα μιλάνε στην κυβέρνηση για "πρασινη ανάπτυξη", ενώ θα έπρεπε το βασικό τους μέλημα να είναι η ευημερία των πολιτών και ταυτόχρονα η προστασία της μητέρας Φύσης.  


Μένει να δούμε την εξέλιξη του θέματος 


Ευαγγελία Γιαδανού

Υποψ. βουλ. ν. Ροδόπης

ΠΗΓΗ https://esykpdamth.blogspot.com/2022/11/blog-post_3.html?fbclid=IwAR2M4xmssJwKPj536yTbrNYpDZ_F0IGy9FMHVKnyAm-xypfHQ63nJGYRp_E

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ 693-2174847

email holidisk@gmail.com

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ 6989141606

email iliaskarakozidis@gmail.com

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email  giadanou70@gmail.com

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 e-mail: irenetotiev@hotmail.com

website: https://irenetotiev.blogspot.com/

f/b page: https://www.facebook.com/IreneTotiev2020

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ 6943283782

email wulaalexandridou5@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

https://www.e-sy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου