Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ "ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ "ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 

 



Απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική 

την παράταση της υποχρεωτικότητας του 

εμβολιασμού στις δομές υγείας. ΕΔΩ

 

Εν μέσω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης λόγω της πανδημίας, αποφάσισε η κυβέρνηση να στερήσει από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς την δυνατότητα να βιοποριστούν και ταυτόχρονα υποβάθμισε περεταίρω τον κλάδο της υγείας, στερώντας από τους πολίτες την παροχή υγειονομικής κάλυψης σε μια περίοδο που πολλαπλασιάστηκαν υπέρμετρα οι ανάγκες.  


Η απουσία γιατρών και νοσηλευτών από τα νοσοκομεία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια κενά, που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν από τους εναπομείναντες, με αποτέλεσμα να χαθούν ζωές και να έχει προκληθεί μεγαλύτερη σύγχυση και ανασφάλεια.


Όλοι οι Έλληνες είδαμε την δικαιοσύνη να εθελοτυφλεί, αφήνοντας ελεύθερο τον Λιγνάδη, παρά τα στοιχεία που είχε στα χέρια της, είναι η ίδια δικαιοσύνη που αθώωσε όλους όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Νovartis, όπως επίσης στην περίπτωση των τηλεφωνικών υποκλοπών κ.α. 


Επί δύο ολόκληρα χρόνια, κανένας εισαγγελέας δεν αντέδρασε για την άδικη απόφαση σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, η οποία είχε αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα βαίνουν καλώς ...


Το ΣτΕ άλλωστε με προγενέστερες αποφάσεις του,

 (βλ. Σ.τ.Ε. 1684/2022 ως προς τους εργαζομένους σε δομές υγείας και 1400/2022 ως προς τους υπηρετούντες στις Ε.Μ.Α.Κ.),

χαρακτήρισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ως μέτρο "συνταγματικά ανεκτό", ακυρώνοντας με την πρόσφατη απόφαση, μονάχα την παράταση του μέτρου μετά την 31/03/2022 και έως την 31/12/22, που αποφασίστηκε με τον νόμο 4917/2022,

 όταν την ίδια περίοδο σε άλλα επαγγέλματα δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους να προσέρχονται στην εργασία τους με ένα αρνητικό  τεστ και να εργάζονται. 




Οδήγησε έτσι η κυβέρνηση χιλιάδες ανθρώπους στην πλήρη εξαθλίωση, την οποία δεν μπορεί να νιώσει όποιος δεν την έχει βιώσει.  Δεν ξεχνάμε και την οδοντίατρο που έβαλε τέλος στην ζωή της, διότι της είχαν στερήσει την εργασία στο ιατρείο της. Η ίδια έδινε μεγάλες μάχες διαμαρτυρόμενη μαζί με τους συναδέλφους της, ώσπου δεν άντεξε στον χρόνο μέχρι να δει την δικαίωση.






Το ΣτΕ αναφέρει εξάλλου, ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση χωρίς να έχει  διενεργήσει την επαναξιολόγηση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, "βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας".


Το ερώτημα είναι: 

Ποιος θα πληρώσει για όλη 

την ψυχική και σωματική οδύνη, καθώς και την οικονομική καταστροφή που επέστησαν οι άνθρωποι χωρίς να το αξίζουν ;;


Ήδη ένα σωματείο υγειονομικών  έκανε κινήσεις ώστε να φτάσει την υπόθεση των αναστολών στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Τι ακριβώς θα γινόταν αν πήγαινε εκεί η υπόθεση; Είχαν πιθανότητες να δικαιωθούν;  Ναι  σαφώς και είχαν…

Όταν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και καιρό  έχουν αρθεί τα μέτρα και οι περιορισμοί για την πανδημία, θα μπορούσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να γνωμοδοτήσει εις βάρος της "μη άρσης των αναστολών" όταν μάλιστα τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα και οι δείκτες που υπάρχουν δεν είναι απαγορευτικοί ώστε να βρίσκεται η χώρα σε κόκκινο συναγερμό…


Όλα αυτά που αποκαλύπτονται και το κοινό αίσθημα ότι δεν απονέμεται σωστά το δίκαιο, έχει θορυβήσει τους σκεπτόμενους πολίτες ...

Το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης έχει πέσει πολύ χαμηλά και δεν σώζεται ούτε και τώρα "κατόπιν εορτής" με αυτήν την απόφαση.

 Ούτως ή άλλως ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης και το επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει ο περίγελος παγκόσμια, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει πλέον εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη.


 Πετρίνα Σαμαρά



ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505 - 6932729297



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 693-2174847

email : holidisk@gmail.com


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 6989141606

email : iliaskarakozidis@gmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email : giadanou70@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 

e-mail: irenetotiev@hotmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ.  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ. 6943283782

email: wulaalexandridou5@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6977412735

email: giorgoskoronidis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου