Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Οι πάσης φύσεως επίορκοι…στον Καιάδα

Οι πάσης φύσεως επίορκοι…στον Καιάδα


Επίορκοι..
Συχνότατη χρήση της λέξης αυτής, τόσον από τους πολίτες, όσον και από τα ΜΜΕ. Οι *κορυφαίοι* δημοσιογράφοι, μας ενημερώνουν πάντα με σοβαρότητα πως σ’, αυτήν την κατηγορία υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι. Εκτός των ίδιων, φυσικά.

Αναφερόμαστε σε δημόσιους υπαλλήλους, δικαστικούς, ιατρούς, δικηγόρους, τραπεζικούς και σε όλα τα επαγγέλματα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το κοινό και την εξυπηρέτηση του. Πανηγυρίζουν στις ειδήσεις εμφανίζοντας επίορκους του καθήκοντος. Εξάπτουν την φαντασία και την περιέργεια μας. Τους ακολουθούμε δε, για να δούμε *πόσα πήρε* το άτομο και να δείξουμε την ακεραιότητα μας με κεραυνούς.

Βεβαίως και οι επίορκοι υπάρχουν στην κοινωνία και την πολιτική. Ο χρηματισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο. Το δέλεαρ είναι μεγάλο για τους ανθρώπους με απουσία συνείδησης. Εύκολα εξαγοράζονται άνευ ηθικών αναστολών και ο μόνος φόβος που έχουν είναι το απόρρητο της πράξεως.

Όμως το άδικο, οιασδήποτε μορφής και αδιαφόρως κινήτρων, πάντα αποκαλύπτεται και η τιμωρία καθ' οδόν. Μόνον που η τιμωρία χάνει τον δρόμο της. Εξόφθαλμες παραβατικές πράξεις μένουν ατιμώρητες ή πέφτουν στα μαλακά. Συντεχνιακά συμφέροντα, κονέ με ανωτέρους, πολιτικές παρεμβάσεις και αμέτρητες πονηριές, στέλνουν απλά τους επίορκους ξανά στην δουλειά τους. Και το γεγονός φυσικά, σε λίγο καιρό περνά στην λήθη.

Και στην πολιτική τι γίνεται;; Υπάρχουν κι εδώ φαινόμενα χρηματισμού και επίορκων πολιτικών;;Ίσως κάποιοι να αναπηδήσουν από τον καναπέ και να το αποκλείσουν παντελώς, με αγανάκτηση για την σπίλωση των πολιτικών. Απλά τους αφήνω στον κόσμο τους. Αλλά αυτός ο κόσμος φέρνει τα δεινά.

Όπου κι αν κοιτάξουμε θα βρούμε σκάνδαλα. Μεγαλύτερα ή μικρότερα δεν έχει σημασία. Το θέμα και η γενικότερη διαπίστωση είναι πως ο πολιτικός κόσμος κινείται στο σκοτάδι. Βουλευτές ξυπόλυτοι, μετά από τετραετίες εμφανίζουν δεκάδες ακίνητα και υψηλότατες καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται από την αποζημίωση τους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων ως «Δον Κορλεόνε-ο Νονός», χειρίζονται υποθέσεις μακράν της δημοσιότητας, που εκτός των χρημάτων, παίρνουν διαβεβαιώσεις για την συνέχεια του *έργου* τους. Το οικονομικό κατεστημένο, εκβιαστικά αποκτά πρόσβαση στα μεγάλα έργα, μοιράζοντας δώρα και δωράκια. Σκοτεινοί δίαυλοι επικοινωνίας και συναλλαγής, ασχολούνται με προμήθειες εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων , ύψους δις.

Παρατηρούμε δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων που βγάζουν μάτι. Μα αφού διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν μπορούν να πράξουν αλλιώς, διότι χάνεται η καρέκλα, ήτοι οι παχυλοί μισθοί. Πρωθυπουργικές υπογραφές δίνουν χώρο και γλώσσα σε αλλογενείς, δηλωμένους εχθρούς του Έθνους.

Είναι και πολλά άλλα, που μόνον θλίψη και απόγνωση δίνουν στον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό. Και η τιμωρία αυτών;;.Ανύπαρκτη. Συνεχίζουν ακάθεκτοι, ανέγγιχτοι από την δικαιοσύνη την πορεία τους. Δεν σας κάνει εντύπωση η ασυλία των βουλευτών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών;; Ηλίου φαεινότερον, νομοθέτησαν την ασφάλεια της ατιμωρησίας ο τι και αν κάνουν. Και κάνουν πολλά και ύποπτα εναντίον μας.

Υπάρχει μήπως κάποια μορφή τιμωρίας, αφού καλά γνωρίζουμε τον βίο και την πολιτεία τους;;;

Και βέβαια υπάρχει και είναι τρομερή αυτή η τιμωρία. Ονομάζεται ψήφος του πολίτη. Αυτή μόνον εξασφαλίζει την δια πάντως εξαφάνιση τους από την επικαιρότητα. Με την λελογισμένη ψήφο μας, τους στέλνουμε σπίτι τους, στην ανυπαρξία. Καιρός να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη τα κόμματα και ο πολίτης ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Σκουπίζουμε την βρωμιά και αναλαμβάνουμε τον τόπο, με ήθος, νόμους, αρχές και αξίες. Τα δίκαια και τα δικά μας επανέρχονται και ο πολίτης αποκτά την δύναμη της χρήσης τους. Οι πάσης φύσεως επίορκοι στον Καιάδα, για να μην υπάρξει περίπτωση επανεμφάνισης τους.

Μην μου πείτε πως δεν τα θέλουμε όλα αυτά;;Επιθυμούμε την πραγμάτωση ενός νέου, καθαρού, αξιοκρατικού πολιτικού σκηνικού στη πατρίδα μας;; Φρονώ πως έχουμε την ίδια γνώμη και απαίτηση. Επομένως, άμεσα, σοβαρά, υπεύθυνα, στηρίζουμε την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Ανοίγουμε νέους δρόμους, αξιοποιούμε τα μέσα που μας προσφέρονται και συλλογικά, ανιδιοτελώς, χαράζουμε πορεία λαμπρή για το μέλλον.

Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/04/blog-post_9.html?m=1&fbclid=IwAR04BGZ1OD1VO7EyAsWorfVKkI8BM6CCrzU3KJa-aZIknLAdC_yQte3vwB8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου