Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Δημοκρατία…«με το καλό ή με το άγριο»(ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δημοκρατία…«με το καλό ή με το άγριο»


Ακούστηκε λίαν προσφάτως από χείλη τέως υπουργού (Χρ.Σπίρτζης), μέλους της νυν μείζονος αντιπολίτευσης, η ανωτέρω ρήση(δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=wNBCd-WbiAU). Όσον και αν προσπάθησε να δικαιολογήσει το δεχθέν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ( αυτή είναι η δουλειά της ), μας παραπέμπει σαφώς στις προθέσεις αυτού του αριστερού κόμματος. Καθώς είναι αδίστακτοι και πρόκειται να μεταχειριστούν οποία μέσα και τρόπους μπορούν για να κλέψουν και πάλιν την ψήφο των πολιτών, με βιασύνη και ενίοτε αφελώς και άνευ κρίσης, μας παρουσιάζουν τον πραγματικό τους εαυτόν.

Σφόδρα επιθυμούν να ξανακυβερνήσουν, διότι με την προηγούμενη εμπειρία τους, έχουν  κατασταλάξει και εννόησαν πλήρως την ανικανότητα μας να διαχειριστούμε ως ψηφοφόροι και κυρίως ως υπεύθυνοι πολίτες την τεράστια δύναμη που διαθέτουμε.

Μεθοδευμένα και ύπουλα οδηγηθήκαμε σε πολιτικό λήθαργο, αποστασιοποιηθήκαμε από τις ανάγκες και απαιτήσεις του λαού και μακαρίως πορευόμαστε στους πέντε ανέμους. Τα προεκλογικά συνθήματα πολλά και πομπώδη. Όντως κατέχουν την τέχνη της ωραιοποίησης του λόγου με διφορούμενες έννοιες.

Ο πολίτης όμως με τις τόσες σκοτούρες ή και λόγω αδυναμίας κατανόησης, αποφεύγει την ενδελεχή ανάλυση και εξέταση, καθιστάμενος άβουλο πιόνι και αναγκαστικά υποστηρικτής προθέσεων ενάντια στο συμφέρον του. Τελικά παρασυρμένος από φανφάρες, αποδεικνύεται ότι συμμετέχει στο παιχνίδι υποσχέσεων-δωροδοκίας.

Και μην νομίζετε ότι αφήνω στο απυρόβλητο την συμπολίτευση. Αν και χρησιμοποιούν διαφορετικό λεξιλόγιο, είναι μια από τα ίδια. Είναι εθισμένοι στην διακυβέρνηση του τόπου και καταβάλουν τα μέγιστα για να παραμένουν στη εξουσία, με όλα τα οφέλη που μπορούν να διατηρήσουν. Η διαστροφή της αλήθειας μεθοδεύεται από πολλά φιλοκομματικά κέντρα, καθώς και η αποσιώπηση και απόκρυψη σκανδάλων που εμφανίζονται πλέον με ρυθμό καταιγιστικό. Υποβάθμισαν σκληρά την έννοια της Δημοκρατίας, χτυπήθηκε βάναυσα η Δικαιοσύνη, αναδείχθηκε η αγαστή σχέση με τους οικονομικούς ολιγάρχες και η επαφή ακόμη και με το κοινό έγκλημα.

Ο λαός οδηγείται σε τρελές καταστάσεις φορτωμένος καλάθια, ψεκασμένος από υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, αλλά θα γίνουν πραγματικότητα στην νέα θητεία. Αδίστακτοι επιβήτορες της λαϊκής θέλησης και διάθεσης, εφορμούν και κατασπαράζουν την ικμάδα του Έθνους.

Το έγκλημα έχει συνέχεια και βεβαίως στην συμμορία συγκαταλέγεται και η ελάσσων αντιπολίτευση. Από καιρού εις καιρόν, πετούν και μερικές φωτοβολίδες-πυροτεχνήματα, με την πρόθεση να εμφανιστούν ως προστάτες του λαού, όμως το βουλευτικό έδρανο με τις ασύλληπτες για τον Έλληνα πολίτη, απολαβές και προνόμια, προδίδει και καταμαρτυρεί την συμμετοχή σε κακουργηματικές αντιλαϊκές πράξεις.

Κατανοείτε προφανώς τι σημαίνει «με το καλό ή με το άγριο». Η φρασεολογία αλλάζει, αλλά ο Έλλην πολίτης το μόνον που βλέπει και αντιμετωπίζει είναι το «άγριο».

Χρήστος Κράγιας



https://esykpddm.blogspot.com/2023/02/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου