Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

 ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



 ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ...!!!

     Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 επισκέφτηκα το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπήρχε εισιτήριο εισόδου 2 ευρώ, που όπως μου είπανε στην υποδοχή, την τουριστική περίοδο από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο διπλασιάζεται και γίνεται 4 ευρώ...!!!



Κι ερωτώ:
     
Οι πρόγονοί μας δημιούργησαν τα αγάλματα και όλα όσα εκτίθονται σήμερα στα μουσεία όλης της χώρας και οι κοντινοί μας πρόγονοι κι εμείς κατασκευάσαμε τα κτήρια για την ασφάλειά και την προστασία τους.  

Εμείς σήμερα καταβάλουμε φόρους για την συντήρηση των μουσείων  και των εκθεμάτων και για τους μισθούς όλων αυτών των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτήν την υπηρεσία, εισιτήριο για την είσοδό μας στα μουσεία εμείς οι Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο καταβάλουμε;;;


     Ακόμη μία ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όλων των ανθελληνικών κυβερνήσεων που κακομεταχειρίστηκαν με ασέβεια την πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού εκθέτει ανορθόδοξα, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, εισπράττοντας τρελά έσοδα κυρίως την θερινή περίοδο από ξένους και Έλληνες τουρίστες που σε κάποιες περιοχές φτάνουν ακόμα και τα 15-20 ευρώ...!!!
    
 Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στο Φ.Ε.Κ. 2666/Β/1-7-2019 βλέπουμε τον ανεπίτρεπτο και μη παραδεκτό από ηθικής απόψεως καθορισμό αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων που επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη αυτών των ανεκτίμητων ιστορικών θησαυρών που εξ' αίματος είναι ο νόμιμος κληρονόμος.


     Είναι απαράδεκτο λοιπόν, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να χρεώνει καθημερινά εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και να έχει -για τα μάτια του κόσμου και μόνο ότι δήθεν εν-δια-φέρεται και τιμά τους ιδιοκτήτες κληρονόμους- ελεύθερη είσοδο για όλους μόνον τις κάτωθι ημερομηνίες:

• 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),

• 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),

• 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),

• Το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου
(Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),

• 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και

• πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

    
 Με τον Πολιτικό Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Έθνος των Ελλήνων θα είναι ελεύθερη στους Έλληνες πολίτες για να μπορεί επιτέλους να χαίρεται και να θαυμάζει δωρεάν τα αριστουργήματα των προγόνων του ο νόμιμος κληρονόμος.

===============

   
  Κατανόησε την δύναμή σου, ενώσου στον Πολιτικό Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις και διώξε τους δυνάστες σου τις ιδιωτικές εταιρείες τα κόμματα.  Το Έθνος συστάθηκε Έλληνα πολίτη, τώρα μιλάς Ε.ΣΥ....

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου






ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ...!!!


Αν δεν γνωρίζεις ότι το ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συστάθηκε
διάβασε την παρακάτω Ιδρυτική Διακήρυξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου