Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Πάμε καλά ή όχι;;Αν απαντήσουμε θετικά, σημαίνει πως σ’ αυτήν την χώρα, όλα βαίνουν καλώς..

 

Πάμε καλά ή όχι;


Τρεις φορές ρώτησε ο μηχανοδηγός τον σταθμάρχη και τα αποτελέσματα γνωστά. Εμείς ρωτήσαμε έστω μια φορά τον εαυτόν μας;

Αν απαντήσουμε θετικά, σημαίνει πως σ’ αυτήν την χώρα, όλα βαίνουν καλώς. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, με δημοκρατικό και αξιοκρατικό αίσθημα, με διορατικότητα και κυρίως με ανάληψη ευθύνης, εκλεγούν τους εκπροσώπους τους για την βουλή και στηρίζουν την κυβέρνηση που  προκύπτει.

Τώρα ερωτώ εγώ: Αυτή η κυβέρνηση σε στηρίζει, αγαπητέ πολίτη - ψηφοφόρε;;Η απορία μου ξεκινά από την στάση σου στα πολιτικά πράγματα πριν και μετά τις εκλογές. Σκοτώνεσαι για να γίνει κυβέρνηση το αγαπημένο σου κόμμα και σκοτώνεται κάθε μέρα από χιλιάδες πράξεις και παραλήψεις αυτών που έφερες στην εξουσία. Η περαιτέρω αναφορά και απαρίθμηση των εις βάρος σου συν τελούμενων κακουργημάτων, δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητη, διότι όσες υπενθυμίσεις κι αν λάβεις, πάνε στον βρόντο.

Επομένως μου δίνεις λαβή για να σε σχολιάσω, όσον κι αν αυτό δεν είναι αρεστό στην ιδεοληψία σου και στον τρόπο που διάλεξες να πορεύεται πολιτικά πάντα. Απλά ανήκεις στην συμπολίτευση.

Στην περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, τότε το πράγμα απαιτεί και την ευθεία αιτιολόγηση. Πράγμα δύσκολο, βέβαια, διότι ως γνωστόν ανήκεις κομματικά, ίσως και ιδεολογικά, στην αντιπολίτευση. Και η οποία αντιπολίτευση, τα βρίσκει όλα στραβά και ανάποδα, απλά διότι είναι αντιπολίτευση. Όταν όμως βρίσκεται στην διακυβέρνηση του τόπου, ο τι κάνει και ο τι παραλείπει να κάνει, είναι όλα σωστά.

Οπότε, φίλοι μου, η ευθεία απάντηση και αιτιολόγηση δεν υφίσταται, είναι κενή νοήματος και όλες οι διαδικασίες και αντιπαραθέσεις είναι εκ του πονηρού. Το *πάμε καλά ή όχι* εξαρτάται αποκλειστικά από την υποκειμενική διάθεση του πολίτη. Η γιγάντωση του κομματισμού, μέσω υποσχέσεων, παροχολογίας και του απαραίτητου ρουσφετιού, αποδυναμώνει την κρίση των πολιτών και τους καθιστά τροχούς στο όχημα της κομματικής εκμετάλλευσης. Όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν το μέλλον μας, μετατίθενται προς λύσιν, όταν οι * δικοί μας * έρθουν στην εξουσία. Και αυτοί οι δικοί μας, ξεχνούν και αθετούν όσα έχουν σερβίρει προς άγραν ψήφων και στρώνουν νέο εντυπωσιακότερο τραπέζι, μόνον που οι πολίτες δεν τρώνε και το βλέπουν από μακριά. Φάτε μάτια ψάρια, δλδ.

Αν όλα αυτά τα μαζέψουμε, τα αξιολογήσουμε και τα ζυγίσουμε και αν η ματιά μας είναι οξυδερκής και αντικειμενική, τα πετάμε στο καλάθι των αχρήστων. Ξεφεύγοντας από την κομματική πειθαρχία και βλέποντας την μεγάλη εικόνα της πατρίδας μας, αναγνωρίζουμε την τεράστια ανάγκη για ένα μεγάλο, πανεθνικό διάλογο, για το που θέλουμε να πάμε.

Αυτόν τον διάλογο άνοιξε και πρωτοστατεί η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Ο μοναδικός πολιτικός φορέας του τόπου, πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες. Με μόνη πρόθεση την ένωση όλων των Ελλήνων που εκμηδενίζονται ηθικά, νοητικά και οικονομικά από το ληστρικό, απεχθές πολιτικό κατεστημένο.

Με Εθνοσυνέλευση και συμμετοχή όλων των πολιτών ανεξαιρέτως, σίγουρα πάμε καλά.

Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/03/blog-post_40.html?fbclid=IwAR1KQ4XBNOAWKSVDDZZ-BuLalkS3i6ikIOjgzQhwLHvp7D6DDW-xw9dBy7s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου